#громадськемісце Як замаринувати сало в розсолі – рецепт від шеф-кухаря #запоріжжя #zaporizhia

Як замаринувати сало в розсолі - рецепт від шеф-кухаря

Як смачно замаринувати сало

Ідеальна закуска на всі часи – це про сало. Про наш український суперфуд, делікатес та джерело енергії. А щоб свіженьке сало зберігалося довше та стало навіть ще смачнішим і ніжнішим, радже замаринувати його в розсолі.

Читайте також: Корейські мариновані яйця – як приготувати страву вдома (рецепт)

А якщо ви ніколи не пробували запечене сало за рецептом Євгена Клопотенка, то обовязково рекомендуємо додати і його до свого меню.

Після того, як сало добре промаринується і ви будете задоволені його смаком, витягніть продукт з розсолу та зберігайте у герметичному харчовому контейнері (краще скляному) або в банці в холодильнику 1,5 місяця.

Інгредієнти:

  • 1 кг 200 г сала (приблизно)
  • 1 л води
  • 100 г солі
  • 5 горошин чорного перцю
  • 5 горошин духмяного перцю
  • 1 головка часнику
  • 3 лаврових листки

Спосіб приготування:

Доведіть до кипіння 1 л води. У киплячу воду додайте 100 г солі, 5 горошин чорного перцю, 5 горошин духмяного перцю та зубчики часнику з усієї головки, 3 лаврових листочки.

Доведіть суміш до кипіння, зніміть з вогню та охолодіть до кімнатної температури.

Залийте сало розсолом та поставте настоюватися в холодильник на 2-5 доби.

Раніше ми писали, що запоріжанка поділилась секретом приготування смачних бананових сирників.

ДЖЕРЕЛО