Як смачно замаринувати сало
Ідеальна закуска на всі часи – це про сало. Про наш український суперфуд, делікатес та джерело енергії. А щоб свіженьке сало зберігалося довше та стало навіть ще смачнішим і ніжнішим, радже замаринувати його в розсолі.
Читайте також: Корейські мариновані яйця – як приготувати страву вдома (рецепт)
А якщо ви ніколи не пробували запечене сало за рецептом Євгена Клопотенка, то обовязково рекомендуємо додати і його до свого меню.
Після того, як сало добре промаринується і ви будете задоволені його смаком, витягніть продукт з розсолу та зберігайте у герметичному харчовому контейнері (краще скляному) або в банці в холодильнику 1,5 місяця.
Інгредієнти:
- 1 кг 200 г сала (приблизно)
- 1 л води
- 100 г солі
- 5 горошин чорного перцю
- 5 горошин духмяного перцю
- 1 головка часнику
- 3 лаврових листки
Спосіб приготування:
Доведіть до кипіння 1 л води. У киплячу воду додайте 100 г солі, 5 горошин чорного перцю, 5 горошин духмяного перцю та зубчики часнику з усієї головки, 3 лаврових листочки.
Доведіть суміш до кипіння, зніміть з вогню та охолодіть до кімнатної температури.
Залийте сало розсолом та поставте настоюватися в холодильник на 2-5 доби.
Раніше ми писали, що запоріжанка поділилась секретом приготування смачних бананових сирників.