#громадськемісце Смачно та ситно – готуємо пісні котлети від карпатської господині #запоріжжя #zaporizhia

Смачно та ситно - готуємо пісні котлети від карпатської господині

Без м'яса – готуємо смачні пісні котлети з вівсянкою, картоплею та спеціями

Які ж смачні страви готують у Карпатах! Але до Великодня триває піст, і той, хто суворо його дотримується, готує страви без м’яса, молока та яєць. Але котлети можна зробити зовсім без скоромних інгредієнтів. Таким рецептом від карпатської господині Ольги поділились на кулінарному сайті “Шуба”.

Читайте також: Пісні котлети з печериць – як приготувати за рецептом шеф-кухаря

Що потрібно (на шість порцій)

  • Пластівці вівсяні (швидкого приготування)– 200 г
  • Овочева приправа (додаємо до окропу) – 1 ч. л
  • Вода гаряча, окріп (залити пластівці) – 200 мл
  • Картопля – 300 г
  • Цибуля жовта ріпчаста -1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л
  • Перець чорний мелений – 1/2 ч. л
  • Часник сушений – 1 ч. л
  • Паприка солодка мелена – 1 ч. л
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л
  • Мускатний горіх мелений – 1/2 ч. л.

Як готувати

Додайте в гарячу воду (окріп) овочеву приправу й добре розмішайте. Залийте пластівці окропом, перемішайте. Накрийте кришкою, щоб добре запарилися.

Почистьте та вимийте картоплю й цибулю. Натріть їх на дрібній тертушці. Додайте сіль. Пластівці додайте до картоплі. Також додайте спеції. Все добре вимісіть. Дайте фаршу постояти 5-10 хвилин.

Сформуйте котлети й обкачайте їх у борошні. Розігрійте на пательні олію. Коли закипить, викладіть на пательню котлети.

Коли котлети підрум’яняться з одного боку, переверніть їх і накрийте пательню кришкою. Зменште вогонь до мінімуму й тушкуйте котлети 10-15 хвилин.

Читайте також: Бюджетно та смачно – готуємо котлети з капусти (відео)

Можна поекспериментувати й додати до “фаршу”, наприклад, тушковані гриби, терту моркву чи дрібно нарізану зелень.

Ми писали, як приготувати смачні котлети з квасолі за рецептом Євгена Клопотенка.

Раніше ми писали як приготувати смачну та корисну квашену капусту – простий перевірений рецепт.

ДЖЕРЕЛО