Як приготувати швидко смачні та пухкі оладки
Оладки — з тих досконалих рецептів, в яких найпростіші інгредієнти простим порухом руки перетворюються у смачну повноцінну страву. Хоч зазвичай їх готують на основі кисломолочних продуктів або з дріжджового тіста, оладки на сироватці за рецептом Євгена Клопотенка виходять не менш смачними та пишними. Вони однаково добре смакують як з варенням, так і з солоними додатками, на зразок твердого сиру та шинки.
Читайте також: Корейські мариновані яйця – як приготувати страву вдома (рецепт)
Оладки вийдуть більш пишними, якщо для тіста використовувати інгредієнти однакової кімнатної температури. Тому, за змоги, дістаньте сироватку та яйця з холодильника за 40 хв до початку приготування страви. А якщо вдома немає соди, її можна замінити 1 ч. л. розпушувача. За бажанням, ви можете збільшити кількість цукру в тісті до 2-3 ст. л., але не більше, інакше зіпсується консистенція тіста, а оладки підгоратимуть при смаженні.
Інгредієнти:
- 200 мл сироватки
- 2 яйця
- 1 ст. л. цукру
- 10 г ванільного цукру
- дрібка солі
- 250 г борошна
- ½ ч. л. соди
- 4-5 ст. л. олії для смаження
- сметана або варення для подачі
Спосіб приготування:
Змішайте вінчиком 200 мл сироватки та 2 яйця. Додайте в миску також дрібку солі. 1 ст. л. цукру, 10 г ванільного цукру, ½ ч. л. соди та перемішайте.
Поступово, невеликим порціями додайте 250 г просіяного борошна та замісіть однорідне тісто без грудочок. Залиште його відпочити на 15 хв за кімнатної температури.
Розігрійте пательню з 2-3 ст. л. олії. У добре розігріту олію викладіть тісто ложкою та смажте оладки приблизно по 2 хв з обох боків. За потреби, під час смаження додавайте ще олії.
А перед подачею, викладіть страву на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію.
Раніше ми писали, що запоріжанка поділилась секретом приготування смачних бананових сирників.