#громадськемісце Смачні та пухкі – як приготувати оладки на сироватці (рецепт) #запоріжжя #zaporizhia

Смачні та пухкі – як приготувати оладки на сироватці (рецепт)

Як приготувати швидко смачні та пухкі оладки

Оладки — з тих досконалих рецептів, в яких найпростіші інгредієнти простим порухом руки перетворюються у смачну повноцінну страву. Хоч зазвичай їх готують на основі кисломолочних продуктів або з дріжджового тіста, оладки на сироватці за рецептом Євгена Клопотенка виходять не менш смачними та пишними. Вони однаково добре смакують як з варенням, так і з солоними додатками, на зразок твердого сиру та шинки.

Читайте також: Корейські мариновані яйця – як приготувати страву вдома (рецепт)

Оладки вийдуть більш пишними, якщо для тіста використовувати інгредієнти однакової кімнатної температури. Тому, за змоги, дістаньте сироватку та яйця з холодильника за 40 хв до початку приготування страви. А якщо вдома немає соди, її можна замінити 1 ч. л. розпушувача. За бажанням, ви можете збільшити кількість цукру в тісті до 2-3 ст. л., але не більше, інакше зіпсується консистенція тіста, а оладки підгоратимуть при смаженні.

Інгредієнти:

  • 200 мл сироватки
  • 2 яйця
  • 1 ст. л. цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • дрібка солі
  • 250 г борошна
  • ½ ч. л. соди
  • 4-5 ст. л. олії для смаження
  • сметана або варення для подачі

Спосіб приготування:

Змішайте вінчиком 200 мл сироватки та 2 яйця. Додайте в миску також дрібку солі. 1 ст. л. цукру, 10 г ванільного цукру, ½ ч. л. соди та перемішайте.

Поступово, невеликим порціями додайте 250 г просіяного борошна та замісіть однорідне тісто без грудочок. Залиште його відпочити на 15 хв за кімнатної температури.

Розігрійте пательню з 2-3 ст. л. олії. У добре розігріту олію викладіть тісто ложкою та смажте оладки приблизно по 2 хв з обох боків. За потреби, під час смаження додавайте ще олії.

А перед подачею, викладіть страву на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію.

Раніше ми писали, що запоріжанка поділилась секретом приготування смачних бананових сирників.

ДЖЕРЕЛО