Середземноморська страва - як приготувати грецький салат

Смажена фета неймовірно пасує до овочів у салаті

Сьогодні розповідаємо про те, як приготувати грецький салат. Цікавим інгредієнтом у ньому буде смажений сир фета. Рецептом салату поділилися на сайті SHUBA.

Читайте також: Справжня українська кухня – рецепт молодої картоплі з салом та маком

Для приготування нам знадобляться наступні інгредієнти:

  • Сир фета 200 г
  • Борошно 3 ст. л.
  • Олія на смак
  • Перець болгарський червоний 1 шт.
  • Огірок свіжий 1 шт.
  • Томати 2 шт.
  • Цибуля червона 1 г
  • Оливки чорні без кісточки 15 шт.
  • Орегано сушене 1 ч. л.

Для заправки знадобляться:

  • Мед 3/4 ч. л.
  • Оцет винний червоний 3 ч. л.
  • Олія 4 ч. л.

Спочатку нарізаємо овочі, розмір – який вам до душі. Цибулю натомість шаткуємо тонко.

Змішуємо мед й оцет, додаємо дрібку солі. Перемішуємо, додаємо олію (бажано оливкову) та перчимо, на смак. У великій мисці змішуємо овочі із заправкою, посипаємо сухим орегано. Залишаємо стояти, поки будемо смажити фету.

Фету акуратно розрізаємо на дві тонші частини та обвалюємо їх в борошні. Викладаємо на пательню з олією (її має бути багато), вогонь має бути сильним. Фету треба смажити до золотистої скоринки по 1-2 хвилини з кожної сторони.

Коли посмажили фету – викладайте салат на тарілку, а саму фету зверху. Це дуже смачно!

Раніше ми розповідали як приготувати млинці з апельсиновою карамеллю.