Малосольні огірки в пакеті – як приготувати за рецептом відомого шеф-кухаря

Простий рецепт хрусткої страви

Малосольні огірки в пакеті — саме той випадок, коли можна не переживати за кулінарний процес, а лише дочекатися його результату. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко поділився легким рецептом.

Читайте також: Середземноморська страва – як приготувати грецький салат

Щоб приготувати швидкі малосольні огірки, потрібно правильно обрати овочі. Фішка цієї літньої закуски в тому, що вона одночасно хрустка та соковита. Тож беріть для рецепта молоді та свіжі огірки середнього розміру, не більше 10 см в довжину. В ідеалі використовувати тільки-но зірвані з грядки огірки, якщо у вас, звісно, є така можливість. Також зверніть увагу, щоб на плодах не було пошкоджень та жовтих плям. Якщо огірки полежали якийсь час на сонці або просто в умовах сильної спеки, досягти ідеального хрускоту вже не вдасться.

Інгредієнти:

  • Огірки 500 г
  • Кріп 4 гілочки
  • Сіль 12 ст л
  • Цукор 1 ч л
  • Чорний перець горошком 4 шт
  • Лавровий лист 3 шт
  • Хрон 2-3 см
  • Часник 3 зубчика

Спосіб приготування:

Помийте 500 г огірків та замочіть їх у фільтрованій воді на 1-2 години. Далі злийте воду.

Подрібніть 4 гілочки кропу. Покладіть його у пакет з замком zip-lock. Додайте 12 ст. л. солі, 1 ч. л. цукру, 4 шт. чорного перцю горошком та 3 лаврових листи.

Натріть на дрібній тертці десь 2-3 см кореня хрону та подрібніть 3 зубчики часнику. Додайте їх у пакет, ретельно все перемішавши.

Зріжте кінчики з огірків та покладіть їх в пакет. Закрийте пакет та перемішайте інгредієнти.

Дайте огіркам хоча б 2-3 години на засолювання. Періодично перемішуйте овочі та спеції у пакеті.

Раніше ми писали рецепт молодої картоплі з салом та маком.